Doğalgaz Tesisatı

Daire içi Doğalgaz tesisatlarınızda daire kapılarında bırakılmış olan vanalardan itibaren ocak ve yakıcı cihazlar için yapılan tesisatların geçiş güzergahları belirlenip duvar geçiş yerleri delinmekte ve daha sonradan kelepçeler ile duvara sabitlenerek montajlama işlemi yapılır. Ocak ve yakıcılığı bulunan cihazlar vana ve makaronlu Flex’ler ile montajı yapılır.

Açılmış olan duvar geçişleri alçıyla kapatılır. Sayaç bağlantı noktalarında bulunan test nipeli yardımıyla “U” manometreleri sayesinde test yapılır ve Beygaz randevusuna kadar beklenir. Aşağıda doğalgaz konusunda verdiğimiz hizmet listemizi görebilirsiniz.

Doğalgaz Tesisatı Döşeme
Doğalgaz Proje ve Değişikliği
Doğalgaz Tesisatı Plan Değişikliği
Doğalgaz Tesisatı Tadilat ve Tamiri
Doğalgaz Kolon Tesisatı
Kombi Değişimi Uygunluk Belgesi
Doğalgaz Soba Tesisatı

Kalorifer Tesisatı , bina altyapı aşamasında ise;

Binanın inşaat aşamasında olduğu durum, tesisat gizli ve beton altında yapılabilecek durumda.
 
Yerden dağıtma sistemi ( cross-link ): Radyatörlere giden sıcak su ve dönen soğuk su borularının koruyucu kılıf içinde döşenmesidir. Radyatörlü ısıtma sistemlerinde en iyi kalorifer tesisatı yöntemidir. Plastik borunun beton altında ömrü yüzyıllar ile belirtilir. Çok düşük ihtimalle de olsa borunun zarar görmesi halinde, kılıf içindeki boru çekilir ve yerine yeni boru itilir. borunun geçtiği yerleri kırıp açmak gibi yapıyı bozacak müdahalelere gerek yoktur.
 
Yerden Isıtma Sistemi : Yerden ısıtma sistemleri sağlıklı, konforlu ve ekonomik bir ısınma şeklidir. Son yıllarda gittikçe yaygınlaşan kullanımı ile dikkat çeken bu sistem, özellikle kullanılan kaliteli boruların üretilmesi ile popüler hale gelmiştir. Ana ısıtma elemanı, yapı malzemesi içerisinden geçirilen uzun ömürlü ve dayanıklı, yerden ısıtmaya uygun termoplastik malzemeden üretilmiş borulardır. Bu borular Polipropilen Random Copolimer (PP-R) veya Cross-link PE-X olarak iki grupta toplanır. Bu sistemin uygulandığı yerlerde, döşemeye serilen yalıtıcı strafor ve PP folyo, ideal bir ek ısı yalıtımı da sağlar. Uygulamada yaklaşık % 30 enerji tasarrufu sağlanır.
- Konforlu ortam ve sağlıklı yaşam
- Uygulama ve bakım kolaylığı
- Enerjiden tasarruf
- Mekanlarda daha geniş iç hacim
- Ekonomik avantajlar
- Geniş uygulama sahası
insan anatomisine en uygun sağlıklı ekonomik ısıtma sistemi tüm hacim içinde homojen bir ısı dağılımı ve sıcaklık sağlanır. havanın nem dengesi bozulmaz. sıcaklık farkı az olduğu için hacim içinde aşırı hava akımı yoktur. dolayısıyla toz sirkülasyonu da önlenir. perdelerde ve duvarda kirlenme olmaz.
 

Kalorifer Tesisatı , bina altyapı işleri bitmiş ise;

Şartlar gereği radyatörlü ısıtma sistemi daha uygundur. Boruların açıkta gideceği düşünüldüğünde ya bakır borulu yada plastik borulu tesisatı tercih edeceksiniz.
 
Plastik PPRC kalorifer tesisatı :inşa halindeki binada kullanma ve sıçak su için en iyi malzemedir. Biz plastik borunun altyapı malzemesi olarak çok iyi olduğunu bilmekle beraber, kalorifer tesisatında kullanımı için tasarlanmış yerden dağıtmalı ( croos-link plastik borulu ) sistemi tavsiye ederiz. Sıcaklıktan dolayı esneme yapar ve eğri görünümler oluşur. estetik yapıyı bozar. Boya tutmaz . Borular daire içinde çok dolaşacağı için çok fazla ek parçaları kullanılacaktır, çokça kullanılan plastik fittings su dolaşım hızını düşürecektir buda ısıtma konforunu düşürür.
 
Bakır malzemeli kalorifer tesisatı : Bina veya evlerde altyapı olarak kalorifer sisteminin kurulu olmadığı, sonradan mekan içinde kat kaloriferi sisteminin kurulması için en uygun , estetik ve sağlıklı tesisat yöntemidir.
Daire içinde kombide ısıtılan suyun radyatörlere dağıtım amacı ile kullanılır. Kombi giriş ve çıkışlarında boru çapı en büyük son radyatörlere doğru küçülen çaplarda döşenir. İşçiliği kolaydır. Açıkta giden borular belli ölçüde ısıtıcı görevi görürler. Boyanabilir yada zımpara ile parlatıldıktan sonra cilalanabilir. Kelepçeler ile borular duvara tutturulur ve düzgün şekilde görünmesi sağlanır. Esneme katsayısı plastik boruya göre düşük olduğu için şekli zaman içinde bozulmaz.
- Fittingslerin iç yüzeyleri pürüzsüz ve et kalınlığı düşük olduğu için su akış hızını plastik malzemeye göre az etkilerler.
- Radyatör bağlantıları için özel pirinç dişli malzemeler kullanılır.
-Dış hava temaslı yada açık balkondan gecen boruların izolasyonu yapılmalıdır.